SINCE 1908

Compania, fondata in East End Londra in 1908. Acest lucru, face din Lee Cooper, primul BRAND DENIM AUTENTIC din Europa.

Lee Cooper a produs initial haine pentru muncitori pentru export si a apoi a inceput sa se specializeze in jachete si pantaloni din denim.

1914

In timpul primului razboi mondial, exporturile, fiindca, presupuneau calatorii lungi pe mare, au devenit o afacere riscanta, asa ca firma s-a reprofilat in producerea de uniforme militare.

1939

Cand al doilea razboi mondial a inceput, Morris, a impartit afacerea in doua. O parte a continuat sa faca haine pentru muncitori, iar restul a confectionat uniforme militare pentru aviatie si infanterie. Acestea erau complicat de realizat, dar Morris era un foarte bun inovator si a reusit sa faca din Lee Cooper unul din cei mai mari producatori de uniforme militare.

POST WAR

Cand s-a intors de pe front, Harold s-a ocupat de modernizarea afacerii, iar rationalizarea l-a ajutat foarte mult. Daca pentru a cumpara un costum barbatesc, aveai nevoie de 26 de cupoane, sau de 15 pentru o rochie, pentru o pereche de jeansi era suficient un cupon.

ROCK ‘N’ ROLL

In anii ’50 si ’60, in Marea Britanie, 4 uniforme de lucru, din 5, erau realizate de Lee Cooper In acesti ani, 80% din piata uniformelor de lucru din Marea Britanie, era reprezentata de Lee Cooper.

4

LEGEND

Incepand cu Teddy Boys, apoi Moods, prin hippy, pana la punk si prin fiecare trend, in Marea Britanie, Europa, Orientul Indepartat, Australia si in intreaga lume – numele Lee Cooper, a devenit o legenda.

Prin design-ul nostru, prin materialele noastre, prin fiecare tiv si cusatura, , Lee Cooper a ramas fidel sloganului sau: DEVOTED TO DENIM, DEDICATED TO STYLE!

In prezent, blugii Lee Cooper sunt vanduti in intreaga lume iubitorilor de moda, cool si cu pasiune pentru denim.

Ne mandrim cu peste 10 milioane de clienti fideli si cu produse de cea mai buna calitate!

5